Tuesday 12 March 2019

Solidaritatea umană ca factor de progres

Termenul de solidaritate denotă un sentiment ce constă în acordarea ajutorului reciproc dintre oameni. Cu alte cuvinte, dorința de a fi de folos unui alt individ, de-ai oferi ceva, din simplul motiv că poți. 


Pe de o parte, solidaritatea umană, ca factor de progres, nu este neglijabilă. Aceasta facilitează crearea de legături dintre indivizi - la scară mică - și la scară mai mare, între popoare, țări, diferite grupuri specializate de oameni. Pe principiul că un ajutor este mereu bine venit, iar acordarea acestuia este, deseori, ușor de realizat - dacă există voință și resurse - construcția unor relații trainice nu întârzie să apară.
Pe de altă parte, un act de solidaritate poate să valoreze foarte mult strict din punct de vedere sentimental. Atunci când într-o clipă dificilă vine un ajutor din exterior, acest lucru înseamnă foarte mult pentru persoana aflată în dificultate. Desigur, nu de fiecare dată amintirea unei fapte bune va dăinui în mintea unui om, însă aceste momente de solidaritate pot crea baza unei relații de prietenie, amoroase sau de afaceri sănătoase.
În concluzie, solidaritatea umană are o importanță destul de mare în ceea ce privește progresul; pentru că duce la crearea unor legături acolo unde acestea s-ar putea să nu se fi întâmplat în alte condiții și pentru că are o valoare sentimentală pentru cineva care se află într-o situație dificilă la un moment dat din viața sa.

No comments:

Post a Comment