Tuesday 27 December 2016

Despre rolul prietenilor în luarea unor decizii

Omul este o creatură sociabilă care nu poate duce un trai decent fără comunicare. Deoarece toți suntem diferiți, tindem să ne înconjurăm cu oameni ce poate nu gândesc la fel, dar au aceleași gusturi în materie de modă, muzică, mâncare, literatură. Orice individ ajunge la un moment sau altul într-o situație în care este necesară luarea unei decizii, un proces care este deseori dificil. În acest moment intervine susținerea oamenilor apropiați, familiei, prietenilor.

În primul rând, un prieten poate oferi un sfat în cea ce privește o decizie. Cel mai important, poate oferi o altă viziune asupra deciziei, fiind oarecum străin de problema care a creat conflictul. În alte cuvinte, poate oferi o viziune obiectivă aspura întâmplării, o viziune ce poate ajuta la luarea unei decizii corecte.
În al doilea rând, un prieten este un stâlp de susținere, astfel încât luarea unei decizii, oricât de corectă sau incorectă ar fi, oferă individului o siguranță; siguranța că în urma luării acesteia, a decizie, el nu va fi decăzut în ochii unui prieten, iar atitudinea acestuia va rămâne aceeași, neschimbată.
În concluzie, prietenul la nevoie se cunoaște. Pe de o parte, acesta poate oferi o viziune proaspătă asupra situației și pe de altă parte, va fi solidar indiferent de rezultatul deciziei luate.

No comments:

Post a Comment