Wednesday 31 January 2018

Efectele pe care procesul occidentalizării le-a avut asupra societății românești

Occidentalizarea a fost un proces care încet-încet și-a pus amprenta asupra vieții românilor. Fie că este vorba de idei, concepții sau legi ce apar din ce în ce mai mult și mai des în România, acestea influențează în mare măsură societatea.
În primul rând, occidentalizarea înseamnă progres și libertate de exprimare. Societatea românească a resimțit asupra sa efectul acestui curent prin apariția a numeroase publicații cu un conținut necenzurat, dar și prin înființarea a numeroase organizații care militează pentru cauze ce în trecut nu erau discutate sau chiar interzise. Astăzi, oricine poate avea o opinie.
În al doilea rând, occidentalizarea are și o parte întunecată, aceasta fiind accesul liber la informație, deseori aceasta - informația - fiind percepută eronat de către cei ce nu au un cuvânt de spus într-un domeniu  sau este aplicată greșit.
În concluzie, occidentalizarea, pe lângă libertatea de exprimare și dreptul la informare, a adus societății noastre și posibilitatea de a munci în domenii puțin cunoscute sau de a implementa lucruri ce în trecut nu erau discutate, dar în prezent pot avea un impact major asupra dezvoltării unei țări. 

No comments:

Post a Comment