Wednesday 20 July 2016

Rolul jocurilor pe dispozitive electronice (calculator, tabletă, telefon inteligent, etc.) în viața tinerilor

 Jocul este prima formă de învățare și de relaxare, observat fiind la toate animalele. De exemplu, la animale jocul se observă doar la membrii familiei care nu au nicio grijă; un animal trist, flămând sau bolnav nu va avea chef de joacă. La oameni, acest aspect este mai complicat.

Deși există tendința de a afirma că doar copiii au voie să se joace, consider că această afirmație a fost făcută de cineva care a uitat de copilul din el. Jocul este o formă minunată de relaxare și socializare, indiferent de categoria de vârstă, dar este în special popular în cercurile de adolescenți. Mai nou, jocul a luat o formă virtuală și anume s-a transpus pe dispozitive electronice - tabletă, telefon, calculator.
În primul rând, consider că rolul jocurilor este unul benefic, deoarece acestea reprezintă o sursă de socializare, mai ales pentru indivizii timizi. Jucând un joc la calculator, într-o echipă, individul nu știe neapărat cine se află în spatele personajului, de aceea poate comunica mai liber și nu se simte presat să iasă din spațiul lui de siguranță. 
În al doilea rând, jocul este o formă minunată de a antrena logica, motorica și de a testa reflexele, pentru că în ziua de azi o multitudine de jocuri necesită o minte ageră și reflexe bune. 
În concluzie, consider că jocurile video sunt importante în viața tinerilor, reprezentând o sursă de relaxare, socializare și antrenare a simțurilor. Desigur, ca în orice alt domeniu trebuie să existe și o stăpânire de sine, astfel încât să fie posibilă stabilirea unor priorități și împărțirea timpului pentru lucruri cum ar fi școala, munca sau alte hobby-uri.

2 comments:

  1. Mult noroc, cu toate acestea, sunt o caracteristică foarte importantă - standarde diferite pentru a proteja integritatea și calitatea, uniforma pentru fiecare joc la un cazino online, nu se găsește întotdeauna în săli de jocuri de noroc reale, mai ales atunci când slot machines sau alte jocuri de cazino sunt fraudate multabafta.com.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Așa e, viața e plină de lucruri care nu ne plac, de aceea trebuie să fim atenți la ceea ce facem, dar și la anturaj.
      Merci de comentariu :)

      Delete